Piškotová roláda s máslovým krémem

Těsto:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce horké vody
  • citronovou kůru z půl citronu
  • 1 lžíce rumu (nemusí být)

Uděláme si sníh z bílků. Mezitím utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme citronovou kůru, olej, vodu, rum (pokud budeme dávat), promícháme, přidáme prášek do pečiva s moukou a 1/3 sněhu z bílků, lehce vymícháme dohladka.

Nakonec přidáme zbytek sněhu z bílků a znovu opatrně zamícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme při 170 stupních asi 15 minut. Necháme vychladnout, sundáme papír, namažeme krémem, zabalíme a polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Na krém:

  • 1 máslo
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • špetka citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr

Vše vyšleháme, natřeme na roládu.

Poleva:

  • 1 čokoláda na vaření
  • ½ hery
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce cukru

Heru rozpustíme s kakaem a cukrem, necháme tak 2 minutky za stálého míchání povařit. Odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu. Polevu mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

Piškotová roláda s máslovým krémem
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*