Rajská omáčka II.

Ingredience:

  • 2 plátky špeku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 hovězí bujóny
  • 1 litr vařící vody
  • 3 rajské protlaky
  • 3 lžíce kečupu
  • ½ lžičky nového koření
  • Špetka bílého pepře
  • 4 bobkové listy
  • 4 hřebíčky
  • Kousek čerstvé citronové kůry
  • Sůl
  • ½ lžičky skořice
  • Cukr dle chuti
  • Hladká mouka na zahuštění

Postup:

Plátky špeku položíme na dno kastrolu a opékáme z obou stran, dokud nepustí všechen tuk. Ke špeku přidáme olej, necháme ještě společně tak 2 minutky a špek vyjmeme. Přihodíme jarní cibulku najemno, orestujeme.

Podlijeme troškou vody, přidáme kečup, protlak a koření, citronovou kůru, osolíme a dobře promícháme, osladíme podle chuti a necháme chvilku restovat.

Mezitím si dáme do mísy 2 hovězí bujóny, zalijeme litrem vařící vody a necháme rozpustit, přilijeme do kastrolu a necháme 15 minut povařit.

Potom v litru studené vody rozmícháme hladkou mouku (množství záleží na tom, jak hustou chcete omáčku) – asi tak 2 hrsti a pomalinku za stálého míchání přilíváme do omáčky, necháme 10 minut povařit. Nakonec omáčku přes cedník scedíme do jiného kastrolu a podáváme s houskovým knedlíkem.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*