Těsto:
- 6 vajec
- 140 g cukru krupice
- 80 g hladké mouky
Oddělíme bílky a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku, promícháme a nakonec přidáme sníh. Zlehka, aby nám sníh nespadl, promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170 stupních dozlatova (asi 10 minut).
Krém:
- 1 máslo nebo zlatá hana
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce mléka
- Cukr podle chuti
Na ozdobení:
- Čokoládová poleva
- Kokos
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme kakao s lžící mléka a vyšleháme dohladka. Natřeme na vychladlý korpus, srolujeme a roládu polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.