Roláda s kakaovým krémem II.

Těsto:

  • 6 vajec
  • 140 g cukru krupice
  • 80 g hladké mouky

Oddělíme bílky a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku, promícháme a nakonec přidáme sníh. Zlehka, aby nám sníh nespadl, promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170 stupních dozlatova (asi 10 minut).

Krém:

  • 1 máslo nebo zlatá hana
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce mléka
  • Cukr podle chuti

Na ozdobení:

  • Čokoládová poleva
  • Kokos

Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme kakao s lžící mléka a vyšleháme dohladka. Natřeme na vychladlý korpus, srolujeme a roládu polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Rate this post