Vídeňský zákusek

Těsto:

  • 4 vejce
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 dl oleje
  • 2 dl mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Krém č. 1:

  • 1 l pomerančového džusu
  • 6 lžic cukru
  • 80 g gustinu (škrobová moučka)

Krém č. 2:

  • 125 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr

Nahoru:

  • piškoty
  • 1/4 l pomerančového džusu
  • 2 lžíce rumu
  • čokoládová poleva

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).

Rate this post