Těsto:
- 6 vajec
- 140 g cukru moučka
- 80 g hladké mouky
- 1 lžička krystalového cukru
Krém:
- 250 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 2 – 3 lžíce mléka
- Cukr moučka dle chuti
- 2 lžíce kakaa
Poleva:
- 50 g čokolády na vaření
- ¼ zlaté hany
Bílky se lžičkou krystalového cukru vyšleháme do hustší pěny. Potom po jednom zašleháme žloutky a nakonec lehce zašleháme moučkový cukr s moukou.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 stupních asi 10 minut (dozlatova). Upečené sundáme z plechu a necháme vychladnout na pečícím papíru. Plníme krémem a zdobíme čokoládovou polevou.