Špízy bez špejle

Ingredience:

  • 5 petrželí
  • 5 mrkví
  • 2 středně velké pórky
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 žlutá paprika
  • 2 červené papriky
  • 4 tenké párky
  • 250 g kuřecích prsou
  • 400 g vepřové plece
  • ½ svazku petržele
  • 5 stroužků česneku
  • Libeček
  • Vegeta
  • Sůl
  • Pepř
  • Steakové koření

Postup:

  • Všechny suroviny nakrájíme na libovolné tvary (kostičky, nudličky atd..).
  • Dáme do velké mísy, zasypeme kořením podle chuti, osolíme a důkladně promícháme.
  • Na dno pekáče s vyšším okrajem nakapeme olej a nasypeme na něj obsah mísy.
  • Vše ještě pokapeme olejem a přidáme zhruba hrnek vody.
  • Pečeme, až bude vše měkké. Nezakrýváme, ale během pečení směs promícháváme, aby se zelenina nepřipálila.
  • Teplotu nastavíme asi na 200-220 stupňů.
  • Podáváme s rýží nebo bramborami (vařené, pečené atd.).
Rate this post