Zapečené brambory s vepřovým řízkem

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • Sůl
  • Špetka pepře
  • Máslo
  • 1 lžička celého kmínu

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Promícháme. Formu nebo pekáček vymažeme silnou vrstvou másla. Brambory do ní naskládáme nebo nasypeme. Poklademe kousky másla a dáme na 35 minut péct při 200 stupních.

Řízky:

  • Vepřová krkovička (počet plátků podle potřeby)
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka/Vegeta/Harmonie chuti (co používáme)
  • Steakové koření

Postup:

Maso naklepeme, osolíme z obou stran. Opepříme, okořeníme špetkou Podravky a steakového koření a obalíme v trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*