
Ingredience:
- 1 kg brambor
- Sůl
- Špetka pepře
- Máslo
- 1 lžička celého kmínu
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Promícháme. Formu nebo pekáček vymažeme silnou vrstvou másla. Brambory do ní naskládáme nebo nasypeme. Poklademe kousky másla a dáme na 35 minut péct při 200 stupních.
Řízky:
- Vepřová krkovička (počet plátků podle potřeby)
- Sůl
- Pepř
- Podravka/Vegeta/Harmonie chuti (co používáme)
- Steakové koření
Postup:
Maso naklepeme, osolíme z obou stran. Opepříme, okořeníme špetkou Podravky a steakového koření a obalíme v trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran