Vepřová krkovička s bylinkami

Vepřové s bylinkami

Ingredience:

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • Hrst sušeného libečku
  • Hrst sušené petrželky
  • Hrst sušené pažitky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • Špetka mletého kmínu
  • Pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

Postup:

Maso očistíme, nožem uděláme zářezy do masa, jako když chceme krájet plátky, ale jen tak 1 cm do hloubky a osolíme ze všech stran. Do mísy nalijeme trochu oleje, přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Do pekáče nakapeme trochu olivového oleje, položíme do něj maso, celý povrch pomažeme bylinkovou směsí, podlijeme trochou vody, zakryjeme alobalem a dáme péct na 250 °C asi na hodinu.

Po hodině alobal sundáme, stáhneme troubu na 220°C a pečeme doměkka, maso občas polijeme šťávou z pekáčku. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*