
Vepřové s bylinkami
Ingredience:
- 1 kg vepřové krkovičky
- Hrst sušeného libečku
- Hrst sušené petrželky
- Hrst sušené pažitky
- 2 lžičky sušeného česneku
- Špetka mletého kmínu
- Pepř
- Sůl
- Olivový olej
Postup:
Maso očistíme, nožem uděláme zářezy do masa, jako když chceme krájet plátky, ale jen tak 1 cm do hloubky a osolíme ze všech stran. Do mísy nalijeme trochu oleje, přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Do pekáče nakapeme trochu olivového oleje, položíme do něj maso, celý povrch pomažeme bylinkovou směsí, podlijeme trochou vody, zakryjeme alobalem a dáme péct na 250 °C asi na hodinu.
Po hodině alobal sundáme, stáhneme troubu na 220°C a pečeme doměkka, maso občas polijeme šťávou z pekáčku. Podáváme s knedlíkem a zelím.