Zapečený květák s bramborem

Ingredience:

  • 1 květák
  • 1svazek jarní cibule
  • 30 dkg šunkového salámu (může být i šunka)
  • 4 vejce
  • 250 ml šlehačky
  • 100 ml mléka
  • 15 dkg tvrdého plátkového sýra
  • Sůl
  • mletý pepř
  • Špetka muškátového oříšku
  • olej

Postup:

  • Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě chvilku povaříme, potom scedíme.
  • Šunku nebo salám pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
  • Na troše oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme šunku a společně orestujeme.
  • Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, nakonec vmícháme strouhaný sýr.
  • Květák nasekáme, rozložíme do olejem vytřeného pekáče, posypeme osmaženou šunkou a zalijeme vejci s mlékem.
  • Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme 15-20 minut.
  • Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Rate this post