Zelné závitky

Ingredience:

  • 2 středně velké hlávky bílého zelí
  • Kečup
  • 750 g mletého masa
  • 1 vepřový luncheonmeat
  • 1 středně velká cibule
  • 2 hrnky propláchnuté rýže
  • 3 – 4 lžíce kečupu
  • 1 lžička podravky
  • 1 – 2 lžíce sladké papriky
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • Špetka mletého pepře
  • 4 vejce
  • 2 lžíce oleje

Postup:

Nejdříve smícháme suroviny na náplň, tedy vše kromě kečupu a zelí, a odložíme stranou. Kastrol naplníme do 1/3 vroucí vodou (nejlepší je si jí ohřát ve varné konvici), vložíme do něj hlávku zelí, kterou jsme zbavili košťálu a spaříme asi 10 minut z obou stran.

Když je zelí spařené vidličkou napichujeme opatrně jednotlivé listy a odložíme si je stranou. Seřízneme kousek košťálu a plníme směsí (asi tak 1 ½ lžíce směsi na jeden závitek) a srolujeme do závitku.

Do většího kastrolu nakrájíme na dno několik listů zelí, které se nám pro plnění nehodí. Na to začneme skládat jednotlivé závitky.

Jakmile naplníme všechny listy, posypeme povrch zbývajícími listy zelí, které jsme si nakrájeli najemno, a přiklopíme porcelánovým talířem, pokud možno menším jen na zatížení závitků a pak teprve pokličkou.

Podlijeme trochou vody, ne moc, aby nám to nepřeteklo, až zelí pustí vodu. Vaříme doměkka. Zhruba v polovině vaření odklopíme talíř a povrch polijeme asi 4 – 5 lžícemi kečupu a znovu přiklopíme. Závitky jsou skvělé s chlebem.

5/5 - (1 vote)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*