Znáte Kari lístky?

V Evropě se řadí mezi exotické koření, přičemž původem jsou z jižní Indie a pěstují se také na Srí Lance. Odtud se postupem času dostaly tyto lístky i do Malajsie, Tichomoří a jižní Afriky. Jedná se o listí stromu nazývaného Muraya. Jejich vůně je lehká osvěžující a velmi příjemná.

Nejčastěji se využívají čerstvé, jen je stačí před použitím opražit na suché pánvi, nebo přidat jen trochu másla či oleje.

Pokud budeme používat sušené lístky, není nutné je pražit, ovšem mnozí to stejně dělají, protože se tím prý uvolní jejich typické a zcela charakteristické aroma. To tak trochu připomíná mandarinky.

Co se týká jednotlivých pokrmů, tak perfektně pasují do zeleninového kari. Na Srí Lance je můžete ochutnat v omáčkách či směsích s kuřecím masem.

Rate this post